office@feedlance.nl
+31 40 2052865

Varkens

De specialisten van Feedlance hebben een uniek voerprogramma voor varkens ontwikkeld, waarmee de productiviteit aanzienlijk kan worden verbeterd. De gebruikers van de prestarters en premixen zijn enthousiast over de effectiviteit van deze producten. 

SUPER-PRESTARTER

Gedurende de eerste weken kunnen zogende biggen de zeugenmelk zeer goed verteren. Rond het spenen moet het verteringssysteem zich aanpassen aan het vertering van vast voer van een compleet andere samenstelling. Het gewennen aan vast voer is erg belangrijk voor een soepel speenproces, het voorkomen van diarree en het voorkomen van een speendip.  

PRODUCTEN

Feedex FF — complete prestarter voor zogende biggen.

Feedex P — volledige, universele prestarter voor biggen van 5 tot 45 dagen oud.

PRESTARTER

Periode: vanaf spenen tot 45 dagen na het spenen. Het speenproces is een van de meest kritieke momenten voor biggen. Het is van groot belang om stressfactoren zoals een lage omgevingstemperatuur en een hoge ziektedruk te minimaliseren.

PRODUCTEN

Feedex SF —volledige prestarter voor gespeende biggen.

Feedex P —volledige universele prestarter voor biggen van 5 – 45 dagen leeftijd.

Feedex Mix 30% — eiwitconcentraat met vitaminen en mineralen voor biggen van 5 – 45 dagen leeftijd. Inmengingspercentage in prestarters: 30%

STARTER

Periode: van 45 dagen leeftijd tot 30 kg. In dit stadium wordt het maagdarmkanaal en de groei van de organen en het skelet verder ontwikkeld. De juiste voeding is in deze periode essentieel voor een succesvolle mestperiode.  

PRODUCTEN

Monix PS 2,5% — Volledige premix met vitaminen, micro- en macro elementen, aminozuren, fytase en enzymen voor biggen tot 30 kg. Inmengingspercentage: 2,5%.

CompoMix PS 0,25% — vitaminen- en mineralenpremix met fytase en enzymen voor biggen tot 30 kg. Inmengingspercentage: 0,25%.

GROEI:

De eerste fase in het afmesttraject: gewicht 30 tot 65 kg. Uitgebalanceerde voeders zorgen voor een maximale groei, lage voerkosten en een korte mestperiode.

PRODUCTEN

Monix PG / PF 2 / 1,5% — volledige premix met vitaminen, micro- en macro elementen, aminozuren, fytase en enzymen voor varkens van 30 – 65 kg. Inmengingspercentage: 2%.

CompoMix PG / PF 0,25 / 0,2% — vitamine en minerale mix met fytase en enzymen voor varkens vanaf 30-65 kg. Inmengingspercentage: 0,25% .

AFMEST: 

De tweede fase in het afmesttraject; gewicht 65 tot 115 kg. Op dit moment is het maagdarmkanaal volledig ontwikkeld. Het is van belang om de voerefficiëntie op een hoog niveau te houden om de voerkosten in de hand te houden. Het doel is een hoge groei met lage voerkosten.

PRODUCTEN

Monix PG / PF 2 / 1,5% — volledige premix met vitaminen, micro- en macro elementen, aminozuren, fytase en enzymen voor varkens van 65 — 115 kg. Inmengingspercentage: 1,5%

CompoMix PG / PF 0,25 / 0,2% — vitaminen- en mineralenpremix met fytase en enzymen voor varkens vanaf 65-115 kg. Inmengingspercentage: 0,2% .

BESCHRIJVING

Bij lacterende zeugen is het van belang de melkproductie te maximaliseren ter ondersteuning van de groei en ontwikkeling van de biggen.

PRODUCTEN

Monix SS / SL 1,5-2% — volledige premix met vitaminen, micro- en macro elementen, aminozuren en fytase voor lacterende zeugen. Inmengingspercentage: 2%

CompoMix SS / SL 0,2 / 0,25% — vitaminen- en mineralenpremix met fytase voor lacterende zeugen. Inmengingspercentage: 0,25% .

BESCHRIJVING

Aan het einde van de dracht en rondom het werpen is voeding van groot belang om het werpproces vlot te laten verlopen. Zeugen mogen niet te vet worden. Met optimale voeding zijn zeug en biggen vitaler en vermindert het aantal doodgeboren biggen. Ook komt de productie van colostrum goed op gang. 

PRODUCTEN

Monix SS / SL 1,5-2% — volledige premix met vitaminen, micro- en macro elementen, aminozuren en fytase. Inmengingspercentage: 1,5% van 7 dagen vóór de tot 5 dagen na het werpen.

CompoMix SS / SL 0,2 / 0,25% — vitaminen- en mineralenpremix met fytase. Dosering: 0,2% van 7 dagen vóór de tot 5 dagen na het werpen.