office@feedlance.nl
+31 40 2052865

Geschiedenis

124

Feedlance werd opgericht in november 2009 als een exporteur van premixen en concentraten vanuit Frankrijk. In maart 2010 In 2010 richtte hij Feedlance Oekraïne Ltd. Tijdens dezelfde periode werd het distributienetwerk in de GOS-landen en in het Midden-Oosten opgezet.

In de periode 2010 – 2014 heeft Feedlance haar distributienetwerkaanzienlijk uitgebreid: in 2011 startte Feedlance Oezbekistan, in 2012 Feedlance Moldavië en in 2013 startten de Feedlance vestigingen Jordanië en Oman. In 2014 heeft Feedlance een nieuwe fase in haar ontwikkeling bereikt door het samenvoegen van de verschillende vestgingen in de internationale Feedlance Group met het hoofdkantoor in Nederland.

Sinds de start van het bedrijf heeft de Feedlance Group de reputatie opgebouwd van een innovatieve Europese producent en exporteur van voedermiddelen, premixen en concentraten. Deze reputatie is mede tot stand gekomen door steeds de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen in de producten toe te passen. De producten van Feedlance zijn gebaseerd op het onderzoek van de toonaangevende landbouw Universiteit in Nederland (Wageningen Universiteit) en onderzoeksresultaten van vooruitstrevende Nederlandse bedrijven en instituten. Om ervoor te zorgen dat de producten op de juiste wijze worden toegepast in de praktijk, werkt de Feedlance Group samen met ervaren deskundigen op gebied van diervoeding en dierhouderij.

Voor de jaren 2014 – 2016 heeft de Feedlance Group een aantal nieuwe investeringsprojecten in de GOS-landen gepland. In augustus 2014 werd begonnen met de bouw van een hightech productielocatie voor premixen en prestarters met een capaciteit van 60 duizend ton per jaar in de regio Cherkassy (Oekraïne). De bouw van een soortgelijke fabriek in Rusland is gepland voor de tweede helft van 2016.