office@feedlance.nl
+31 40 2052865

Laboratorium

blgg_buildingDe Feedlance Group werkt zeer nauw samen met BLGG AgroXpertus. Het laboratorium van BLGG AgroXpertus werd opgericht in 1928in Nederland en heeft een wereldwijd netwerk. Het is een erkend laboratorium voor de analyse van voedermiddelen en ruwvoeders. BLGG AgroXpertus maakt gebruik van het kwaliteitscontrolesysteem dat gecertificeerd is volgens de Internationale norm BS EN ISO 17025. Het systeem is gevalideerd en goedgekeurd door de Raad van accreditatie met toegewezen accreditatienummer L122.

BLGG AgroXpertus maakt gebruik van de analysemethode Nabij-Infrarood Reflectie Spectroscopie (NIRS). Bij deze methode wordt de absorptie door een bepaald monster gemeten van nabij-infrarood licht (met een golflengte van 780-2500 nm). Hierbij kan het monster direct worden geanalyseerd zonder eerst te verdunnen, te drogen of te malen. Een groot voordeel hiervan is dat de resultaten zeer snel beschikbaar komen.

Het hoofdkantoor van BLGG AgroXpertus staat Nederland en beslaat een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter. Jaarlijks worden hier maar liefst 500.000 monsters onderzocht. Een ruwvoederanalyse omvat meer dan 35 parameters, waaronder de basisanalyses zoals vocht, ruw eiwit, ruwe celstof, suiker, zetmeel enzovoorts. Maar BLGG AgroXpertus voert ook meer innovatieve analyses uit zoals resistent zetmeel, diverse verteerbaarheden en afbraakparameters. Dit type analyses maakt het mogelijk om de kwaliteit van voedermiddelen veel nauwkeuriger te evalueren. Dit helpt de Feedlance deskundigen rantsoenen samen te stellen die leiden tot de beste technische resultaten.